Pamântul este cel mai mare magnet din apropierea noastra. Câmpul mag­netic al Pamântului scade in intensitate cu cat urcam mai sus in spatiul cosmic, astfel ca la distanta de 8-14 raze terestre el ajunge de 10.000 ori mai redus.

Toata lumea vie – plante, animale si oameni – se afla sub influenta magnetis­mului pamântului. Efectul câmpului magnetic al pamântului este mult mai mare decât s-ar crede: el actioneaza ca un fel de umbrela care abate radiatiile cosmice nocive, sum ar fi cele solare. Fara acest câmp pe post de umbrela binefacatoare structurile vii ar fi fost de mult afectate, deoarece ar fi afectate proteinele si acizii nucleici. Acesti acizi atât de complecsi si exacti poarta in structura lor intregul mesaj despre tot ce se refera la fiecare dintre noi. Practic, fara aceasta umbrela binefacatoare intreaga lume vie ar disparea ori s-ar mo­difica genetic.

Magnetismul este indispensabil lumii vii, la fel ca si apa, aerul, hrana sau lumina soarelui.

Influenta Soarelui asupra magnetismului Pamântului este confirmata prin ma­suratori care au aratat ca in timpul zilei influenta magnetica a Soarelui este cu aproximativ 0,1 Gauss mai puternica decât in timpul noptii.

De asemenea, este interesant ca in anumite locuri de pe Pamant intensitatea câmpului magnetic este mai mare – spre exemplu Lourdes, in Franta, si Sedona, in SUA, sunt locuri in care vin multi oameni pentru a se simti mai bine si pentru a se reface.

In mediul inconjurator exista nenumarate semnale bioenergetice active, dar cele mai importante sunt:

•  undele Schumann

•  undele geomagnetice

•  radiatia solara

Pamântul este inconjurat de ionosfera, care are aproximativ 100 km inaltime. Spatiul dintre ionosfera si suprafata pamântului se comporta ca o enorma ca­vitate cu rezonanta electromagnetica, asemeni cutiei de rezonanta a unui in­strument muzical.
Aceste unde electromagnetice rezonante sunt cunoscute sub numele de undele Schumann, dupa numele fizicianului care le-a descoperit, W.O. Schu­mann. Forma de unda primara (prima armonica) are o frecventa de 7,8 Hz.

Exact aceeasi frecventa este prezenta si in hipotalamus, principalul centru de control al creierului uman (regiunea din creierul nostru responsabila de con­centrare si atentie). Scoarta terestra contine 64 de elemente, cunoscute sub numele de „elemente reziduale”. Fiecare dintre aceste elemente este carac­terizat de propriul sau tip de vibratii. Câmpul magnetic al Pamântului este in­fluentat de aceste vibratii, „modularea” rezultata fiind cunoscuta sub numele de unde geomagnetice. Scoarta terestra contine aceleasi materiale minerale ca si cele existente in hematiile din sângele corpului uman.

ENERGIE = VIATA

Sursele energiei noastre biologice

Hrana si apa, prin sistemele pentru prelucrarea acestora in organism. Functi­onarea noastra fizica si mentala depinde de transformarea, absorbirea si pre­lucrarea chimica eficienta a hranei si a elementelor hranitoare. Visul este modalitatea naturala de regenerare a energiei noastre. In timpul somnului, prin vise ne eliberam de griji si tensiune, sprijinim procesul de vin­decare, ne curatam de toxine.

Absorbirea câmpului magnetic al Pamântului se realizeaza prin inhalarea oxigenului care se afla sub influenta câmpului magnetic al Pamântului. Cu cat este mai mare energia magnetica inconjuratoare, cu atât este mai ri­dicat nivelul uman de energie.

O alta modalitate este prin contactul direct al corpului cu pamântul (prin mers, sedere, culcare pe pamant).
Prin exercitii sportive se produce energie electromagnetica de la efortul fizic. Trecerea unui fluid printr-un câmp magnetic produce o forta electromag­netica. Asa cum apele cascadei Niagara produc energie electromagnatica, la fel si circulatia sângelui prin organism, in câmpul magnetic al Pamântului, produce o sursa interna de energie magnetica.

Cum pierdem energie?

Motivele pentru pierderile de energie si îmbolnaviri sunt:

Interne

– alergii

– dependente (tigari, alcool, droguri etc.)

– carente de elemente hranitoare

– infectii, otraviri cu substante toxice
– raniri ale tesuturilor

Externe

– lipsa energiei magnetice in pamant

– contaminare electromagnetica

– dereglari geomagnetice (pete/explozii solare, faze ale lunii etc.)

– expunere la compusi chimici, otravuri (in agricultura, in tipografii, in contact cu materiale sintetice, vopsele, detergenti, gaze de esapament, insecticide etc.)

Psihologice

– stress

– teama

– indurerare

– singuratate

– mentalitate negativa
Prin folosirea de magneti orientati, lupta pentru sanatate si mai multa energie poate deveni mult mai eficienta.

Efectele negative ale absentei câmpului magnetic!

1. Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca forta câmpului magnetic al Pamântului s-a micsorat cu peste 50% in ultimii 500 de ani, el masu­rând in prezent aproximativ 0,5 Gauss. Omul de stiinta si omul de stat Alexan-der von Humboldt (1799 – 1804) a descoprit ca puterea câmpului magnetic al Pamântului variaza de la 0,3 Gauss la ecuator pana la 0,7 Gauss la poli.

Faptul ca prezenta câmpului magnetic al pamanului joaca un rol principal in ceea ce priveste starea sanatatii noastre a fost confirmat atunci când primii astronauti s-au intors bolnavi din spatiu.

Problemele de sanatate erau intocmai afectiuni aparute din cauza carentei de calciu si alte minerale, conducând la dereglari metabolice si simptome pre­cum, depresia grava, somnolenta, osteoporoza diverse dureri. Starea lor a fost explicata rapid prin absenta magnetismului terestru, iar problema s-a rezolvat imediat atunci când NASA a instalat magneti in statiile si pe navele cosmice.

Aceasta nu este singura dovada a importantei câmpului magnetic asupra starii de sanatate a oamenilor, cat si a lumii vii in general.
Lipsa sau micsorarea câmpului au ca efecte cresterea in inaltime a plantelor si apoi caderea lor in colaps, implicit moartea lor.

Pamântul are un câmp electromagnetic de inductie de 2×10 -4 CH Tesla, omul fiind adaptat la aceasta intensitate.

In lipsa câmpului gravitational omul are tendinta de crestere si ingrasare, în­tregul organism suferind transformari fundamentale cum ar fi: deteriorarea sistemului nervos prin cresterea instabilitatii emotionale, aparitia insomniei, a durerilor de cap, a starilor de amnezie, iar iritabilitatea creste pana când se produce comotia cerebrala. Sistemul imunitar nu mai functioneaza normal, sistemul circulator este afectat prin cresterea de colesterol si modificarea ten­siunii arteriale pana la infarct miocardic. Este de asemenea afectat si sistemul respirator, glandele endocrine, ca si articulatiile.

Dr. Nikagawa (Tokio) a descris intr-un articol de specialitate publicat in 1976 o afectiune pe care a numit-o sindromul absentei câmpului magnetic.

Simptomele acestui boli includ:

•  anchilozarea umerilor

•  dureri de spate si de cap

•  fibromialgia

•  insomnia

•  probleme de digestie si circulatie

•  oboseala generala

Dr. Nikagawa a examinat 11.648 de utilizatori ai terapiei cu magneti (coliere, bra­tari, centuri,) din punct de vedere al experientei acestora cu magneto-terapia.

Rezultatele examinarii au fost urmatoarele:

•  Peste 90% dintre subiecti au observat rezultatele unei terapii foarte eficiente

•  Sub 10% nu au remarcat nici un efect

Nici una dintre persoanele interogate nu a semnalat efecte secundare adverse.

2. Cu cat tehnologia e mai prezenta in jurul nostru, cu atât scade câm­pul magnetic.

Cladirile din beton armat, constructiile de metal, drumurile din asfalt, auto­mobilele, trenurile, avioanele micsoreaza efectul câmpului terestru la jumatate si chiar mai mult

Efectele daunatoare provin si de la „smogul electronic” – electrosmog: curent alternativ, aparatura electronica, unde radio si TV, monitoarele calculatoarelor, telefoane mobile, lumini fluorescente, aparate de uz casnic si multe alte surse asemanatoare.

Oamenii care traiesc in case la curte beneficiaza de binefacerile naturii pre­cum si de un câmp magnetic mai bun, stiut fiind faptul ca orice casa din cara­mida sau paianta nu retine si nu impiedica magnetismul.

Orasenii, traind in blocuri, beneficiaza de o intensitate a câmpului magnetic mult mai redusa, datorita fierului beton, decurgând de aici o serie de conse­cinte nefaste asupra organismului.

In plus, magnetismul terestru se poate reduce sau ecrana din cauza unor ele­mente perturbatoare din mediul inconjurator, micsorandu-se astfel si actiunea acestui magnetism asupra organismului nostru, fapt ce duce la aparitia unor simptome cum ar fi durerile de cap, oboseala, dereglari de circulatie etc.

Acum, prin folosirea produselor magnetice „Energetix” putem sa compensam  aceste efecte negative!

Reclame