Parfumul este ca o adevarata a doua piele, nu trebuie sa ne deranjeze, chiar nici nu trebuie sa-l percepem fizic, dar el trebuie totusi sa persiste cateva ore.

Un parfum frantuzesc de buna calitate este ca un tablou realizat in nuante fine si cu o multime de tonuri abia perceptibile. El trebuie studiat indelung si indeaproape, pentru a putea fi apreciat din toate punctele de vedere.

Pentru a putea aprecia un parfum trebuie sa tineti cont de cateva amanunte:

– o atmosfera linistita;

– lipsa altor mirosuri in preajma;

– un psihic relaxat;

– timp liber.

Din pacate, in magazinele imbibate de diverse arome, nici una dintre aceste conditii nu este respectata.

Alegerea unui parfum este un lucru important nu numai din cauza costului,  ci si pentru ca el urmeaza sa ne creeze o noua imagine, o noua aura.

Exista cateva reguli importante peste care nu trebuie sa  trecem, daca ajutam pe cineva sa aleaga  un parfum cu adevarat potrivit si, mai ales, daca dorim sa promovam in mod profesionist parfumurile din oferta Refan.

Iata care sunt cei patru pasi importanti:

1 – Testarea pe piele este obligatorie.

Niciodata nu se testeaza mai mult de 4 parfumuri la o sedinta, acoperind nu mai mult de 3 cm patrati de piele. Testarea se face la incheieturile mainii, in locul unde se ia pulsul si la incheietura interioara a cotului, pe mana stanga si pe mana dreapta. Sunt locurile unde venele sunt foarte aproape de suprafata pielii si, ca atare, alcoolul se va epora mai repede decat in alte zone.

Nu se foloseste la testare capacul din plastic sau tija acestuia, ci doar fiola, prin aplicare rapida si plimbare pe o zona de maximum 3 cm patrati!

Nu este rau daca facem un tabel in doua exemplare. Ce parfum am testat si  la care  incheietura, numele si telefonul clientei/clientului,  ora la care s-a facut testarea;
2 – Inainte de a aplica parfumul pe piele, ne asiguram ca locul respectiv nu are alte mirosuri.
3 – Asteptam pana se evapora alcoolul, 10 minute, oferind astfel clientului sansa sa descopere, pe indelete, un nou parfum. Daca prima mirosire se va face mai devreme de 10 minute nu se va simti decat  o aroma slaba, confuza, dar puternic alcoolizata. Nota reala a parfumului nu se va simti niciodata.

4 -Luam comanda dupa minimum 3 ore de la testare, pentru a verifica compatibilitatea parfumului cu pielea clientului, cu personalitatea sa, precum si persistenta.

NOTA

Este strict interzisa testarea parfumurilor in perioada ciclului menstrual sau in conditiile in care clientul a consumat mancaruri foarte condimentate sau gatite cu mult usturoi si multa ceapa, elemente de natura sa afecteze ph-ul!

Înainte de a alege un parfum, hotărâţi ce arome vă plac. Vă plac aromele fructate, florale, aromele misterioase…
De exemplu:
Christian Dior – Poison : are arome puternice de fructe roşii, de vin fiert, este misterios, sexy, îţi aminteşte de dantelă neagră şi ruj roşu;
Lancôme – Trésor : o îmbrăţişare caldă, trandafiri, gem de caise;
Christian Dior – Diorissimo : lăcrămioare, este aerian, elegant, echilibrat.

Poţi încerca mai multe, descoperă o comoară acolo unde te aştepţi mai puţin.
Încearcă un nou parfum pe încheietura mâinii si lasă-l să se evapore încet. Lasă aroma să prindă viaţă pe pielea ta, lasă notele să-ţi şoptească, în timp ce parfumul îşi dezvăluie personalitatea. Nu freca încheieturile una de alta, asta dăunează moleculelor şi schimba notele parfumului.Dacă miroşi parfumul direct din sticla, nasul tău va simţi doar notele puternice de alcool şi pe cele de vârf. Poţi încerca doar trei parfumuri odată, altfel celulele olfactive nu mai pot distinge din multitudinea de arome.
Nu te grăbi… Evită să faci alegeri „on the spot”. Uneori notele de vârf pot fi mai puţin interesante decât cele de baza sau invers.
Permite-ţi experienţa descoperirii; cu cât încerci mai multe arome, cu atât vei putea să înţelegi mai bine propriile preferinţe. Oricare ar fi alegerea ta, nu uita: combinaţia de note este unică.
Dar orice parfum are abilitatea de fi în rezonanţă cu ce este mai autentic, mai pasional, mai fragil la o femeie: EMOŢIA

Anunțuri