In 1921, celebra creatoare de moda Gabrielle Chanel (cunoscuta sub pseudonimul Coco) inventa primul sau parfum, botezat „No. 5“. Aerul de mister al acestuia, compozitia, procesul special de fabricare si noul flacon au revolutionat codul parfumeriei din acea epoca.

Misterul Chanel No. 5
Devenit aproape mitic dupa ce Marilyn Monroe a marturisit ca noaptea nu se imbraca cu nimic altceva decat cu cateva picaturi de Chanel No. 5, parfumul nu si-a dezmintit niciodata succesul. De-a lungul timpului, cele mai frumoase femei din lume au fost alese pentru a reprezenta si promova acest parfum, care a dat ulterior nastere unei game intregi de produse de ingrijire si infrumusetare si care nu a incetat niciodata sa faca pe oricine sa viseze.
In jurul celebrului Chanel No. 5 planeaza o aura de mister care va fi mereu prezenta. Coco Chanel si-a dorit sa creeze un parfum care sa nu semene cu nici un altul. „Vreau sa le ofer doamnelor si domnisoarelor un parfum artificial, adica fabricat, dar unul care sa fie cat se poate de elaborat“, a completat Coco Chanel. Aceasta idee a reprezentat o adevarata revolutie in domeniu, intr-o perioada cand parfumurile nu contineau decat cate o nota de baza, intrucat formula dupa care se produce Chanel No. 5 include peste 85 de compusi distincti.

Istoria parfumului Chanel No. 5
Plictisita probabil de apele de toaleta cu miros de trandafiri si lacrimioare, Coco Chanel visa la „un parfum de femeie, cu miros de femeie“, dupa cum ea insasi marturisea. De altfel, dorinta ei reflecta personalitatea si idealurile femeii emancipate a anilor 1920. Chanel No. 5 este primul parfum din istorie care distruge conventiile, fiind mai presus de acestea. Mirosul acestui produs nu semana cu nimic cunoscut pana atunci, iar flaconul sau a fost revolutionar prin simplitate. Fiind menit sa induca visarea, Chanel No. 5 a avut parte de o serie de ambasadoare alese pe spranceana din galeria celor mai frumoase femei din lume. Printre acestea, le mentionam pe Marilyn Monroe, Catherine Deneuve, Carole Bouquet, Vanessa Paradis si Nicole Kidman, iar acum stafeta i-a fost transmisa frantuzoaicei Audrey Tautou.

Sticluta de parfum Chanel No. 5
„O femeie care nu se parfumeaza nu are nici un viitor“, scria odata poetul si filosoful francez Paul Valéry. Probabil ca acesta a fost motoul urmat pentru crearea parfumului Chanel No. 5. Inca din primul moment, sticluta care a transformat parfumul in cel mai iubit din lume a fost un simbol al modernismului. Foarte sobru si lipsit de orice ornament, flaconul ramane atemporal, in ciuda evolutiei permanente a designului sau. Contrastul dintre negru si alb subliniat de stralucirea auriului, transparenta si bunul-gust conferit de simplitate, toate caracteristicile flaconului de parfum reflecta intocmai principalele reguli ale stilului casei Chanel.
Numele

Despre Coco Chanel
Coco Chanel avea o inclinatie speciala, aproape un fetis pentru cifra 5, prin urmare, creatoarea de moda nu a ezitat sa isi boteze primul parfum cu acest nume. Una dintre legendele care circula in jurul parfumului este aceea ca Gabrielle Chanel ar fi ales a cincea mostra pe care i-a prezentat-o Ernest Beaux, parfumierul care s-a ocupat indeaproape de inventarea noii arome atat de speciale. Cel mai probabil insa, Coco Chanel a dorit un nume modern pentru un parfum revolutionar, care sa devina imaginea intregii marci. A depasit insa toate asteptarile si a devenit cel mai ravnit parfum: barbatii stateau ore intregi la coada pentru a le cumpara iubitelor Chanel No. 5, pentru ca acest parfum a devenit aproape instantaneu simbolul feminitatii si al dorintei.

Parfumul Chanel No. 5: Elementele componente
Parfumul a fost inca de la inceput descris drept „o opera de arta olfactiva“, iar marii parfumieri ai zilelor noastre nu contrazic aceasta definitie si chiar si acum se spune despre Chanel No. 5 ca evoca „marele nord“ in perioada cand lacurile emana un parfum de o extraordinara prospetime. Principala inovatie a parfumului o reprezinta folosirea compusilor de sinteza numiti aldehide in combinatie cu iasomie de Grasse (aceasta planta pretioasa fiind cea care da nota florala distincta parfumului), uleiuri de Ylang-Ylang din insulele Comore si trandafiri de mai.

Anunțuri