Este posibil ca un parfum foarte senzual pe timpul iernii sa devina vara la fel de greu de suportat pe cat este o haina de blana pe plaja? Sa fie oare esentele purtate in perioada Craciunului cam neinspirate in sezonul cald? Chiar daca uneori raspunsul este „da”, nu se poate stabili o regula.

E drept ca, pe perioada verii, parfumurile ar trebui sa fie proaspete si optimiste. Unul dintre motive este ca, uneori, soarele sensibilizeaza pielea, iar parfumul de care erai incantata pe timpul iernii devine de nesuportat acum.
In plus, din cauza transpiratiei, pot aparea schimbari la nivelul epidermei, care vor modifica notele parfumurilor si, tocmai de aceea, suntem tentate vara sa alegem alt parfum. Dar, mai presus de toate, ceea ce ne influenteaza cel mai mult este starea noastra. Iar vara, devenind mai optimiste, ne dorim ca si parfumul sa reflecte aceasta buna-dispozitie.

Mai mult decat o adiere de aer proaspat
Daca in sezonul cald preferi un parfum proaspat, atunci opteaza pentru cele citrice – poti gasi nenumarate esente cu note de lamaie, portocala, mandarina sau grepfrut. Avantajul este ca ai la dispozitie o varietate mare de ape de toaleta, dintre care vei gasi usor una cu personalitate, care sa iti ofere mai mult decat senzatia ca respiri aer proaspat.

Iar daca ai impresia ca, schimband parfumul tau clasic cu unul mai lejer, iti vei pierde din senzualitate, avem vesti bune pentru tine. Multe dintre parfumurile lansate recent reunesc notele proaspete cu cele calde, fara sa devina greu de suportat. Creatorii parfumurilor au obtinut esente de o senzualitate subtila, cu note mai condimentate si mai calde decat intalnim de obicei la parfumurile de vara.

Dar iata care ar fi optiunile. Poti alege un parfum cu note citrice sau poti cauta unul care sa combine notele proaspete cu cele senzuale sau unul dintre parfumurile fructate.

Reclame